SPEKTRA - bojenje stana, izrada fasade, zaštita i dekoracija - Građevinski premazi - Helios
Helios
Helios > Dekorativni premazi > Građevinski premazi

Novosti i promene u 2014. godini

SPEKTRA - bojenje stana, izrada fasade, zaštita i dekoracija


Građevinski premazi predstavljaju važan segment proizvodnje u HELIOS-u i važnu vezu kako sa krajnjim kupcima tako i sa profesionalnim korisnicima. Boje za unutrašnje i spoljašnje površine iz ovog segmenta su specijalizovane i usmerene na podne, zidne i plafonske površine. Za pravilno i efikasno bojenje ovih površina potreban je 'sistemski' rad, što znači da je za postizanje dobrog i trajnog rezultata neophodno da se pridržavate određenog postupka bojenja. U skladu s tim, naš proizvodno-prodajni program smo razdelili na više područja, a svako područje je usmereno u svoj segment obrade površina.

Pravilne postupke obrade raznih površina možete da pogledate ako kliknete na našu 'kućicu':

                                               Izbor barve
 

U nastavku su ukratko opisani sistematski podeljeni postupci obrade unutrašnjih i spoljašnjih zidnih površina.
 

Impregnacija

Pri bojenju novih zidnih površina i obnavljanju starih, pravilna priprema podloge je jedan od najvažnijih faktora koji utiču na kvalitet i lep izgled završnog filma boje. Impregnacija koja mora biti izabrana prema vrsti podloge i završnog premaza prodire duboko u podlogu, učvršćuje je, smanjuje njenu upojnost i bitno poboljšava prionjivost unutrašnjih kitova i zidnih boja.
Više informacija o vrstama i karakteristikama pojedinih impregnacija i njihovim zahtevima možete naći na sledećem linku: Impregnacije - raskoš ili neophodnost?
 

Mase za izravnavanje

Priprema podloge je jedan od najvažnijih faktora koji utiču na prionjivost, izgled i postojanost konačnog premaza boje. Ravni i glatki zidovi ističu estetski učinak površine koju želimo da obojimo.
Grupa masa za izravnavanje SPEKTRA obuhvata sledeće proizvode: SPEKTRA kit za unutrašnje zidove i SPEKTRA grubi kit za unutrašnje zidove. Oba proizvoda su već pripremljene mase za glačanje unutrašnjih zidnih i plafonskih površina od maltera, ploča od gipsa i kartona, betona …
 

Boje za unutrašnje zidove (bele)

U asortiman boja za unutrašnje zidove SPEKTRA spadaju četiri proizvoda na vodenoj osnovi koji prate najnovije trendove u svetu boja za zidove. Ako vam je bliska lepota jednobojnih površina bele boje ili nežnih pastelnih nijansi, svoje potrebe i želje možete zadovoljiti jednim od proizvoda iz ovog segmenta.
Više informacija o vrstama i karakteristikama pojedinih boja i njihovim zahtevima možete naći na sledećem linku: Boje za unutrašnje zidove
 

Unutrašnje boje za opterećene zidne površine

Unutrašnje zidne boje za opterećene površine su na raspolaganju u velikom broju nijansi (preko 10.000) u sistemu HGMIX. Najnovija boja među njima - SPEKTRA Style - spada u tzv. "ready made" boje, što znači da je već pripremljena za bojenje. Ovi premazi su prikladni za opterećene zidne površine (hodnici, predsoblja, stepeništa, dnevne sobe ...) kojima je pored mnogih dekorativnih efekata potrebna i zaštita. Odlika boja iz ovog segmenta je mogućnost čišćenja mrlja.
Više informacija o vrstama i karakteristikama pojedinih boja i njihovim zahtevima možete naći na sledećem linku: Unutrašnje zidne boje

Dekorativne boje

Boje iz asortimana dekorativnih premaza su vrlo kvalitetne i zadovoljavaju potrebe najzahtevnijih kupaca. Pored brojnih dekorativnih efekata, one su istovremeno vrlo otporne na oštećenja i prljavštinu. Upotrebljavaju se na vrlo opterećenim mestima kao što su npr. stepeništa, hodnici, dečje sobe i sl. a prikladne su takođe za vrtiće, škole, kancelarije, čekaonice itd.
Više informacija o vrstama i karakteristikama pojedinih boja i njihovim zahtevima možete naći na sledećim linkovima: unutrašnje zidne boje, dekorativni premazi i karakteristike "obojenog sveta".
 

Boje za specijalne namene

Kada su zidne površine izložene vlazi i rastu mikroorganizama ili uprljane mrljama koje uobičajene disperzione boje ne mogu da pokriju, problem rešavaju boje specifičnih svojstava koje kvalitetno zaštićuju problematične zidove. Izrađene su na vodenoj osnovi ili na bazi ekološki prihvatljivih rastvarača bez arome, izuzetno brzo se suše, dobro pokrivaju i mogu da se peru.
Više informacija o vrstama i karakteristikama pojedinih boja iz ovog segmenta i njihovim zahtevima možete naći na sledećem linku: Rat sa problematičnim zidovima
 

Biocidna sredstva

Biocidna sredstva mogu da deluju kao preventivna zaštita filma boje, a mogu da se upotrebe i za dezinfekciju već zaraženih zidnih površina. U pripremu podloge pre bojenja spada i sanacija površina zaraženih mikroorganizmima kao što su plesni i alge. Preporučujemo da po uništavanju zidne plesni i algi upotrebite boju u koju ste dodali biocid koji u dužem periodu sprečava ponovni rast plesni.
Više informacija o vrstama i karakteristikama pojedinih antimikrobnih preparata i njihovim zahtevima možete naći na sledećem linku: Rat protiv plesni
 

Fasadne boje

Objekat postaje prava kuća tek kad mu fasadom i bojama odredimo izgled. Lepe, živopisne fasade mogu dati pečat ulicama ili celim gradskim četvrtima i učiniti ih vizuelno zanimljivim i prepoznatljivim. Nažalost, u uslovima agresivne industrijske atmosfere vizuelna privlačnost ne može biti jedino merilo za izbor premaza. U želji da obezbedimo dugoročnu postojanost fasadnih površina, u HELIOS-u smo razvili razne premaze koji trajno i efikasno štite zgrade od agresivne atmosfere, meteorskih voda, izduvnih gasova i drugih izvora zagađenja.
Više informacija o vrstama i karakteristikama pojedinih fasadnih boja i njihovim zahtevima možete naći na sledećem linku: Fasadne boje
 

Malteri

Zaštita i dekoracija fasadnih površina termoizolacionim sistemima obezbeđuje objektima kvalitetno, dugotrajno i štedljivo 'odelo'. U želji da obezbedimo dugoročnu postojanost fasadnih površina, u HELIOS-u smo razvili razne maltere i odgovarajuća lepila koja ispunjavaju najnovije evropske standarde i omogućavaju potpunu obradu vašeg objekta.
 

Boje za beton

Vreme nezaštićenih betonskih fasada i pločnika je odavno prošlo. Oštećenja koja su se vremenom pojavljivala zahtevala su visoke troškove sanacije, što je dovelo do preventivne zaštite betonskih površina. Boje za beton SPEKTRA su otporne na štetne atmosferske uticaje, ne propuštaju CO2 što smanjuje mogućnost raspadanja betona, a otporne su na baze, blage organske rastvarače i mineralna ulja. Prikladne su za dekorativnu zaštitu potpornih zidova, stepeništa, podova u toplanama i manje opterećenih betonskih podova. Vodenom dvokomponentnom epoksi bojom za beton možemo da zaštitimo više opterećene betonske površine koje zahtevaju postojan premaz veće čvrstine.

na vrh


  • Povećaj razmak između linija
  • Povećaj veličinu slova
  • Smanji veličinu slova
  • Štampaj