Helios
Helios > Dekorativni premazi > Dodatne informacije > Boje SPEKTRA - kad zidovi ožive > Boje SPEKTRA - boje u 3D
  • Povećaj razmak između linija
  • Povećaj veličinu slova
  • Smanji veličinu slova
  • Štampaj

Boje SPEKTRA - boje u 3D


Unutrašnje zidne boje
već dugo nisu samo jednobojni, posni premazi. One sada žive sa prostorom, prilagođavaju mu se, oblikuju ga, štite, dekorišu, itd. Najnoviji razvoj na ovom području su dekorativne boje koje se nanose najrazličitijim dekorativnim tehnikama i koje, pored svojevrsnih vizuelnih efekata, obezbeđuju i odličnu zaštitu zidova.

Boje robne marke SPEKTRA predstavljaju širok dekorativni segment na području zidnih boja. Pravilnim nanošenjem koje se sastoji od homogenog sistema proizvoda možete da dočarate unikatan izgled zida i izabranom prostoru udahnete dušu.


SPEKTRA TAMPON

Potrebni proizvodi:
SPEKTRA akrilna impregnacija,
SPEKTRA kit za unutrašnje zidove.

Izvođenje tehnike:
SPEKTRA latex mat,
SPEKTRA DOMFLOK perl lak.


Izvođenje dekorativnih tehnika prepustite profesionalcima sa iskustvom!

ZELENO je najprirodnija boja koja simbolizuje harmoniju. To je boja vegetacije koju povezujemo je sa prirodom, simbolizuje život, mladost, neiskustvo, a pored toga proleće i svežinu. Prijatna je i dosta neutralna, zato pravi prizvuk dobija u kombinaciji sa drugim bojama; kombinacije sa plavom i belom bojom daju zelenoj pozitivnu usmerenost, a kombinacije sa crnom, žutom i ljubičastom negativnu.
Pošto deluje umirujuće, zelena boja je najadekvatnija za kupatila i spavaće sobe, može se uneti i u obliku rastinja. Ona izaziva suprotne efekte od crvene - snižava krvni pritisak, smiruje nervni sistem i migrene, ostvaruje ličnu ravnotežu, otklanja iscrpljenost i nesanicu i širi kapilare. Nijanse zelene boje koje se najčešće pojavljuju su: majska zelena/sveža, žućkasto zelena (čestitost, obazrivost, duhovnost), smaragdno zelena (moć, bogatstvo, energičnost, osećajnost), maslinasto zelena (više negativna, slabost, poremećaj, uzmicanje), zelena jabuka (prijatnija od maslinasto zelene, suvišna blagost, suvišna osetljivost), pastelna zelena (zelena + bela - prefinjenost, neeksponiranost), morska zelena (zavidljivost, lukavost) i plavkasta pastelno zelena (opreznost, pažljivost, volja, istrajnost, upornost).


SPEKTRA – razne tehnike i kombinacije boja
 


Izvođenje dekorativnih tehnika prepustite profesionalcima sa iskustvom!

nazad