Lazure BORI - Lazure - Boje za drvo - Helios
Helios
Helios > Dekorativni premazi > Boje za drvo > Lazure

Novosti i promene u 2014. godini

Lazure BORI

lazureLazure BORI su transparentni premazi koji na površini stvaraju tanak i proziran elastični film. Prozirni mikropigmenti zajedno sa vezivom prodiru u drvo i zaštićuju ga od uticaja životne sredine, pri čemu čuvaju i ističu prirodnu teksturu drveta. Vodoodbojni sastojci sprečavaju prodiranje vode u otvorene pore drveta, zato se drvo ne širi i ne puca. Nijansirane lazure u bojama drveta služe takođe kao bajc za drvo i predstavljaju odličnu podlogu za lakiranje. Međusobno se dobro mešaju, tako da sami možete da pripremite željeni ton boje koje nema u programu. Za zaštitu drveta na mestima izloženim suncu preporučujemo nijanse srednjeg intenziteta koje obezbeđuju najdužu trajnost premaza i predmeta. Više o zaštiti drveta od spoljašnjih uticaja i obnovi starog drveta možete pročitati na sledećim linkovima: zaštita drveta i obnavljanje starog drveta.


 • Povećaj razmak između linija
 • Povećaj veličinu slova
 • Smanji veličinu slova
 • Štampaj

Unutrašnji i spoljašnji prostor

 • BORI impregnacija

  Spoljašnje i unutrašnje zidne površineNanosi se četkomPre upotrebe dobro promešati

  Za impregnaciju drveta u spoljnim prostorima (krovne konstrukcije, ograde, strehe) i unutrašnjim vlažnim prostorijama (kupatila, kuhinje, podrumi).
 • BORI tankoslojna lazura sa biocidom

  Nanosi se četkomPre upotrebe dobro promešati

  Za impregnaciju drveta u spoljnom prostoru: prozori, vrata, krovne konstrukcije, lamperija, pergole, ograde, baštenski nameštaj… Za vlažne stambene prostorije (kuhinje, kupatila, podrumi).
 • BORI tankoslojna lazura

  Spoljašnje i unutrašnje zidne površineNanošenje valjkom ili četkomPre upotrebe dobro promešati

  Za dekoraciju i zaštitu drveta u unutrašnjim i spoljnim prostorima: lamperija, zidne i plafonske obloge, ograde, jednostavan nameštaj itd.
 • BORI lak lazura UV PROTECTION

  Nanošenje valjkom ili četkomPre upotrebe dobro promešati

  Za završnu zaštitu i dekoraciju drveta u unutrašnjim i spoljnim prostorima: prozori, vrata, roletne, žaluzine, ograde, lamperija i obloge, brvnare, baštenske kuće, baštenski nameštaj.
 • BORI lak lazura UV extra

  Nanosi se četkomPre upotrebe dobro promešati

  Za bezbojnu zaštitu i dekoraciju drveta u unutrašnjim i spoljnim prostorima: prozori, vrata, roletne, žaluzine, ograde, lamperija i obloge, brvnare, baštenske kuće, baštenska stolarija.

 • BORI lazura UV PROTECTION

  Nanošenje valjkom ili četkomPre upotrebe dobro promešati

  Za dekoraciju i zaštitu drveta u unutrašnjim i spoljnim prostorima: grañevinske stolarije, lamperije, pergola, baštenskih garnitura, brvnara, baštenskih kuća.